Formació en Producció d’arts escèniques

Presentació

La Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques presenta la primera edició de la Formació en producció d’arts escèniques en col·laboració amb la Nau Ivanow i la Fabra i Coats. Una formació dirigida a persones que volen dedicar-se professionalment a la producció específica per les arts escèniques. Organitzada amb sessions teòrico-pràctiques, visites i amb la possibilitat de fer pràctiques professionals. Aquesta és una formació no reglada que aspira a fer ofici i que posa en valor la mentoria i el seguiment personalitzat.

La producció és un procés continu d’organització i gestió de recursos humans, materials i econòmics  al servei de la creació, en la qual els professionals han d’estar en constant contacte amb diversos agents per a atendre les necessitats de cada projecte en totes les seves fases. 

En aquest sentit, és fonamental la relació amb la Xarxa de Professionals de la Producció d’Arts Escèniques, que impulsa aquest ensenyament amb un profund coneixement del sector. La formació neix amb la intenció de guiar i acompanyar l’alumnat a través de professionals de la xarxa, amb l’objectiu que s’incorporin nous i noves professionals amb les eines i les habilitats per treballar en diàleg amb artistes i professionals involucrats en la creació i producció d’espectacles i esdeveniments d’arts escèniques.

Sortides professionals

Professional de la producció d’una companyia d’arts escèniques, projectes escènics, festivals d’arts escèniques, fàbriques de creació, equipaments culturals.

Metodologia

66 hores de formació presencial (12 de gener – 25 de març):

Sessions amb professionals del sector per conèixer a fons els continguts i eines pel desenvolupament de la producció, reflexionant i analitzant casos pràctics de les diferents realitats del sector. Així mateix, es preveuen visites a espais de creació i companyies que donin un apropament comprensiu del desenvolupament de les arts escèniques a Catalunya. 

Visites a fàbriques de creació, teatres, companyies i equipaments d’arts escèniques

Tutories que ofereixen un acompanyament personalitzat a l’alumnat durant tot el procés de formació per procurar que cada persona pugui reforçar  l’assoliment i comprensió dels continguts teòrico-pràctics i com es relacionen amb la pràctica professional perquè comencin a orientar la seva incorporació al sector. 

Pràctiques professionals no obligatòries (abril-juny). Aquesta formació dona la possibilitat de realitzar  pràctiques professionals en projectes escènics (companyies, festivals, etc) amb l’acompanyament d’un/a professional membre de la xarxa. Aquesta experiència està orientada a conèixer des de primera línia les tasques de la producció, aplicant els continguts teòrics apresos en la formació teòrica.

Pla d’estudis

CALENDARI

Sessions presencials: 12 de gener 2021 –  25 de març 2021

Horari: Dimarts i dijous 17:30 a 20:30.

Lloc: Nau Ivanow i Fabra i Coats

Pràctiques professionals: 6 d’abril 2021 – 30 de juliol de 2021. Horari a convenir amb la companyia.

PERFIL I REQUISITS D’ACCÉS

Persones majors d’edat interessades a desenvolupar-se professionalment en la producció de les arts escèniques. Persones amb sensibilitat i interès pel sector cultural i artístic, amb capacitat multitasca. L’experiència prèvia al sector no és necessària. És requisit indispensable presentar una carta de motivació.

PREINSCRIPCIÓ

4 de novembre – 20 de desembre 2020.

Preinscripció tancada.

Preu: 890€
5% de descompte per a socis de l’APGCC, l’APCC i l’APdC.

Idioma: català i castellà (en funció del professorat).

Confirmació de places i Matrícula: del 1-20 de desembre de 2020

Inici curs: 12 de gener de 2021

Places disponibles: 15

Contacte: [email protected]

Més informació.