Formació

II Edició
Formació en producció
d’Arts escèniques

La formació de producció d’arts escèniques sorgeix de la Xarxa de professionals de la producció en arts escèniques.

La segona edició és fruit de l’èxit de l’anterior edició gràcies a l’equip de professionals amb llargues i diverses experiències que ha configurat aquesta formació tenint en compte les necessitats del dia a dia de la feina real de producció.


Informació acadèmica

Sessions presencialsdes del 11 de gener 2022 al 29 març 2022
Pràctiques professionalsde febrer de 2022 a juliol 2022
Horaridimarts i dijous, de 17:30h a les 20:30h
LlocCentre Cívic La Sagrera “La Barraca”
c/ de Martí i Molins 29; 08027 Barcelona
93 351 17 02

Es tracta d’una formació no reglada que ens permet configurar el pla d’estudi i formació apropant-lo a la realitat quotidiana. Una formació no reglada vol dir que no s’obtindrà un títol oficial a l’acabar la formació però si un diploma conforme has realitzat el curs i has assistit a més del 85% de les classes.

Organitzar, administrar, gestionar, coordinar, contractar, guiar, sostenir,  connectar, acompanyar… Una llarga llista de verbs i accions formen part del dia a dia de les persones que ens dediquem a la producció de les arts escèniques.

És una persona creativa i alhora racional amb capacitat d’organització; és hàbil i àgil per trobar solucions i recursos, resoldre conflictes; elaborar i executar pressupostos i gestionar equips.

Treballem en equip per tal que una companyia d’arts escèniques es mantingui viva i activa i tots els seus engranatges funcionin bé i per a que projectes escènics i artístics de diferents formats i durades es puguin portar a terme. 

En l’acabar s’obté un ampli coneixement, general i específic de el procés de producció d’un projecte. Amb projecte ens referim a un espectacle de dansa, teatre o circ o un festival, un equipament, etc.


Metodologia

Classes presencials teòriques i pràctiques
(11 de gener – 29 de març 2022)

Pràctiques professionals no obligatòries
(febrer – juliol 2022)

La formació està dirigida a 18 persones com a màxim.

Aquest límit de places és important per poder fer un seguiment personalitzat de cada participant. 

El pla d’estudis està plantejat seguint un ordre lògic de les etapes i necessitats d’un projecte en el decurs de 66 hores lectives.

El paper del professional de la producció és organitzar, gestionar i fer de enllaç de totes aquestes etapes, identificar necessitats, gestionar recursos, anticipar, delegar, etc.

No es tracta d’un perfil expert en un tema concret, però sí d’algú amb coneixements multidisciplinaris.

Per aconseguir aquest perfil la formació està configurada de la següent manera:

Classes presencials teòriques i pràctiques

(11 de gener 2022 – 29 de març 2022)

El primer bloc de la formació està compost per classes presencials teorico-pràctiques impartides per professionals de sector. A més de les sessions dedicades a la producció i els projectes, hi haurà sessions sobre temes específics necessaris com el marc jurídic, els riscos laborals, les finances, etc.

Cada formador organitzarà les seves sessions de manera que encaixin en la globalitat. Així mateix, cada formadora decidirà si es tracta d’una sessió purament teòrica o inclou casos pràctics. 

Visites a equipaments

Les visites formatives a espais dedicats a les arts escèniques ens permetran veure i accedir de primera mà a la realitat de la feina.

En aquestes sortides visitarem teatres, companyies i espais de dansa i circ de la ciutat comtal en què els interlocutors seran els professionals de la producció amb perfils molt variats, està previst fer 6 visites a equipaments com ara la Nau Ivanow, l’Artesà i l’Ateneu Popular 9Barris, entre d’altres.

Tutories

Les tutories d’aquesta formació serviran per aclarir dubtes, assessorar i aconsellar als estudiants, fer un seguiment a nivell acadèmic i també com a orientació professional.

Però a més d’això, es tracta de crear un vincle més personal i crear un espai de diàleg, idees i intercanvi.

Pràctiques professionals no obligatòries

(febrer – juliol 2022)

Aquesta formació sorgeix de la Xarxa de productors de arts escèniques, per tant comptem amb més de cent quaranta professionals treballant en diferents companyies, teatres, equipaments, etc., que ens permeten oferir pràctiques i propostes molt properes i directes.


Perfil i requisits d’accés

Persones majors d’edat interessades a desenvolupar-se professionalment en la producció de les arts escèniques. Persones amb sensibilitat i interès pel sector cultural i artístic, amb capacitat multitasca. L’experiència prèvia al sector no és necessària. És requisit indispensable presentar una carta de motivació.

Sortides professionals

Professional de la producció d’una companyia d’arts escèniques, projectes escènics, festivals d’arts escèniques, fàbriques de creació, equipaments culturals…


Procés de matriculació – TANCAT

Preinscripció

  • Període: del 16 novembre – 10 desembre 2021.
  • Formulari d’inscripció
  • Preu: 940€

Confirmació de places i matriculació

  • Període: del 13 al 22 de desembre de 2021.
  • Inici curs: 11 de gener de 2022.
  • Places disponibles: 18

%d bloggers like this: