
17.01.2023 | SESSIÓ 2
AMB ORIOL MARTÍ, POLITÒLEG I GESTOR CULTURAL
L’Oriol Martí ens explica que la Producció consisteix en pensar i que ha estructurat el viatge que suposa una producció en 6 estacions o etapes que aborden els 6 aspectes de la producció, coemnçant per un punt 0: Polítiques culturals que ens absorbeix llargament. És interessant perquè al llarg de la Formació no tornarem a tocar el tema de les polítiques culturals amb tanta profunditat per això és un luxe fer-ho de la mà d’un politòleg amb experiència en la gestió cultural, com l’Oriol Martí.
Parla de la importància de contextualitzar. Ens parla de la diferència entre democratització de la cultura i democràcia cultural.
Ens parla del sociòleg Pierre Bourdieu que encunya la idea de “Capital cultural” on desenvolupa que la principal barrera a la cultura no són els diners, sinó les prioritats. Les classes populars no han estat educades per a consumir cultura i això s’ha de revertir, per a que la cultura no sigui un àmbit exclusiu per als rics.
Ens parla que cultura i identitat són termes que sempre han estat enllaçats.
Martí ens parla de stakeholders, benchmarking. Ens introdueix al DAFO. Fem ràpidament un CANVAS d’una entitat, per a definir-ne una estratègia. Ens introdueix a l’aplicació d’un Diagrama de Gantt.
Parlem de la importància de la gestió d’equips, un tema al qual hem dedicat una sessió sencera a la Formació. Reflexionem en el fet que passem més temps en una organització que en família o en la intimitat, és per això que és tant important crear una “bona” organització i tenir-ne cura.
Ens recomana molta bibliografia de la qual destaquem: L’obra d’art a l’època de la seva reproductibilitat tècnica (1936) de Walter Benjamin.
Resulta una sessió introductòria molt intensa on hem tractat molts temes que anirem aprofundint al llarg del curs.